Світ
4 грудня 2018
У Тбілісі автівка майже чверть століття була «припаркована» на балконі четвертого поверху (відео)
Трохи сумна історія з Грузії
news-image

Радянський блакитний автомобіль марки "Жигулі", "припаркований" на балконі четвертого поверху житлового будинку в Тбілісі давно став визначною пам'яткою міста, передає «Є!» із посиланням на Sputnik.

Машина простояла на балконі будинку в спальному районі Дігомі понад чверть століття.

І ось, днями, вперше за 25 років, блакитна "шістка" знову спустилася на землю.

За "Жигулями" на балконі стоїть зворушлива історія однієї людини, чиєї мрії, на жаль, не судилося збутися.

У 1991 році житель спального району Тбілісі Резо Енукідзе купив собі новенький ВАЗ-2106, про який мріяв усе своє життя. Але поїздити на машині йому так і не вдалося. В першу ж ніч невідомі зловмисники зняли покришки з машини. Господар автомобіля був настільки засмучений, що за допомогою підйомного крана "припаркував" автомобіль прямо на балконі своєї квартири.

"Машина залишиться тут до кращих часів", - так сказав Енукідзе всім сусідам.

Він трепетно ​​зберігав і дбав про нього на своєму балконі - регулярно мив і чистив. Правда, покришки нові на машину так і не поставив.

До речі, незважаючи на те, що "шістка" регулярно ставала об'єктом бурхливого інтересу з боку журналістів, Енукідзе спілкувався з ними неохоче. Йому це не потрібно було, кажуть сусіди, тому що він не шукав популярності - він зберігав мрію.

Нещодавно, в соціальній мережі Facebook з'явилося відео, як вперше за 27 років, колеса блакитного ВАЗ-2106 торкнулися землі, але, на жаль, Резо Енукідзе так і не довелося це побачити. А вже тим більше - втілити в життя свою мрію - покататися на своєму автомобілі, який він стільки років зберігав і оберігав. Півтора роки тому його не стало ...

Місцеві жителі припускають, що члени сім'ї вирішили продати машину, як раритетну із, практично, нульовим пробігом якомусь колекціонеру. Але це лише припущення.