Події
4 грудня 2018
Аваков назвав «кримінальну столицю» України
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав місто, яке, на його думку, перетворилося на кримінальну столицю України.
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що з кримінальною обстановкою в Одесі, яка існує зараз, миритися далі неможливо. Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 4 грудня, повідомляє «Є!» ыз посиланням на Укрінформ.

"Чому Одеса в останні місяці перетворилася на столицю кримінального світу України? Чому сталося так, що професійні рейдери - "активісти" стали невід'ємним атрибутом ділового та політичного життя Одеси? Перший день військового положення - затримана група з 17 бойовиків, які атакували одне будівництво, в іншому місці нападають на політика", - зазначив глава МВС.

За його словами, це питання, коли "місцева політична еліта, місцева ділова еліта і управлінська еліта чомусь подумали, що так зручно, і прийняли рішення, що кожна політична група і угруповання в цьому випадку має мати при собі дві три "бригади" бойовиків - "громадських діячів", при цьому реальні суспільні діячі глибоко "забиті", в тому числі і фізично".

Аваков констатував, що в інших містах - Харкові, Дніпрі, Запоріжжі - такого стану речей в цьому питанні, як в Одесі, немає.

"Генпрокурор сьогодні сказав істину, яка повинна бути зрозуміла всім: монополія на силу належить тільки державі. Жоден юнак з битою, жоден самозваний активіст не може визначати ступінь правосуддя. І ми до цього будемо рухатися", - додав міністр.

За його словами, після наради силовиків в Одесі було прийнято рішення щодо низки питань, зокрема, проведення дуже поглибленої перевірки економічних схем.

"Для цього сюди під'їдуть фахівці з інших областей, і з Києва в тому числі, для того, щоб спробувати усунутися від потенційних ризиків і домовленостей в місцевих правоохоронних органах. І я думаю, що дуже нерозумно з боку одеської ділової та політичної еліти привласнювати собі такий сумнівний приз, як "столиця розгулу і кримінального елемента в Україні". Маю велику надію, що цей епізод ми пробіжимо дуже швидко", - зазначив Аваков.
Читайте також: Чичеріна розповіла, як на Донбасі відстрілюють електриків на стовпах і бабусь в городі (відео)