Світ
8 грудня 2018
Половина Європи знаходиться під прицілом російських ракет - українська розвідка
Якщо Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності – це ставить під загрозу безпеку більшості країн Європи.
news-image

Українська розвідка не раз фіксувала біля українського кордону і на території анексованого Криму російські комплекси "Іскандер", дальність ураження яких несе загрозу далеко за межі України. Про це в коментарі "5 каналу" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За його словами, якщо Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності – це ставить під загрозу безпеку більшості країн Європи.

"Якщо ми говоримо навіть теоретично: більше 500 км – це вже порушення Договору. Воно говорить про те, що розміщення таких комплексів поблизу кордонів Європи несе безпосередню пряму загрозу всій території Європейських країн", – зазначає представник ГУР.

Скібіцький навів приклад пуску крилатої ракети системи "Калібр", яка "дозволяє з акваторії Чорного моря покривати пів-Європи". 

"Тобто, всі країни східної Європи – Словаччина, Польща, Чехія, Болгарія – знаходяться під прямим прицілом таких стратегічних озброєнь", - підкреслив він.
Читайте також: Литовські міністри отримують особисті погрози від Росії через Україну – Грібаускайте