Політика
11 грудня 2018
Рабінович зміг зробити «Опозиційну платформу - За життя» силою №1 в країні, - експерт
Політолог вважає, що ближче до виборів платформа буде випереджати конкурентів з усіх таборів зі значною перевагою.
news-image

Нещодавно створена «Опозиційна платформа - За життя» завдяки зусиллям її лідера, народного депутата Вадима Рабіновича, стає політсилою №1 в Україні. Таку думку у себе на сторінці в Facebook висловив політичний експерт Володимир Макаровський, передає «Є!»

«Минулого тижня була опублікована цікава соціологія від західного дослідницького центру BURI-Україна. Вона цікава в першу чергу тим, що показує стрімке зростання недавно створеної «Опозиційної платформи - За життя». Фактично вона стає політсилою №1 на українському партійному Олімпі», - зазначив Макаровський.

На його думку, так сталося, тому що два топ-політики - лідер «За життя» Вадим Рабінович і глава «Опозиційного блоку» Юрій Бойко - змогли відкинути розбіжності та об'єднатися заради спільної мети.

«Це дійсно унікальна подія в нашому політикумі - подивіться хоча б на представників ліберально-демократичного табору Гриценко, Садового й інших, які чим ближче вибори, тим більше гризуться між собою. Тут же можна згадати відомий, вже історичний провал - «Канівську четвірку», - нагадав експерт.

Він також зазначив, що саме безпрецедентний крок Рабіновича, який свідомо відмовився від походу на президентські вибори, став головною причиною успіху нової платформи.

«Я в принципі не уявляю собі, щоб хтось ще серед наших претендентів на корону з такими пристойними рейтингами, як у Рабіновича (в різних соцопитуваннях він стабільно мав близько 7% підтримки), зміг сам, добровільно відмовитися від амбіцій. Але в підсумку цей стратегічно вивірений крок ще сильніше зміцнив позиції нової політсили », - підкреслив Макаровський.

Політолог уточнив, що в нинішній ситуації рейтинги основних опонентів «Опозиційної платформи - За життя» не мають перспектив зростання.

«Люди розчаровані у владі, і до виборів ці настрої лише посиляться. Що стосується інших опонентів, скажімо, «Батьківщини», то вони мають свій стійкий електорат, однак також мають і стійких антипатиків. А ще вони не готові ні з ким ділитися, а значить - об'єднуватися. Ті 12-15%, що їм дають соціологи, - їх максимум», - упевнений експерт.

При цьому, за його словами, тенденція зміцнення позицій платформи збережеться і надалі.

«Опозиційна платформа - За життя» має великий запас на майбутнє. Вони пропонують реальну економічну програму, вони демонструють справжню готовність до компромісу задля спільної справи, вони привертають нові політсили.

Так, раніше повідомлялося, що до платформи приєдналася Партія розбудови України Юрія Мірошниченка. Нещодавно стало відомо про входження в новий опозиційний проект партії «Україна - вперед!» Наталії Королевської. Наскільки мені відомо, доцентрові процеси навколо «ОП - За життя» тривають.

А значить - вона продовжить приростати як кількісно, ​​так і якісно. Це дозволяє з упевненістю припустити, що ближче до виборів платформа буде випереджати конкурентів з усіх таборів зі значною перевагою», - резюмував Володимир Макаровський.