Події
12 грудня 2018
Стрілянина на різдвяному ярмарку в Страсбурзі: що відомо
Мер Страсбурга Ролан Рис оголосив 12 грудня днем ​​жалоби.
news-image

Увечері 11 грудня чоловік влаштував стрілянину з вогнепальної зброї на різдвяному ярмарку в центрі французького міста Страсбурга. За останніми даними, жертвами атаки стали три людини, 12 отримали поранення, шестеро з них перебувають у важкому стані, передає «Є!»

Як повідомила Bangkok Post, серед загиблих виявився громадянин Таїланду. За даними агентства ANSA, один з поранених - італійський журналіст.

Поліції поки не вдалося затримати стрільця.

Видання Le Progres повідомило, що стрілянина сталася в трьох точках міста. Згідно з даними газети, постріли пролунали на перетині вулиць Гранд-Аркад і Домінікен, на вулиці Орфевр і на перетині вулиць Гран і Савон.
За інформацією телеканалу BFMTV, французька влада розглядає  подію як теракт.

Підозрюваним є 29-річний виходець зі Страсбурга на ім'я Шериф Ш. Відомості про нього знаходяться в картотеці Головного управління внутрішньої безпеки, він занесений в список радикальних ісламістів і злочинців, що загрожують державній безпеці. Він раніше вже притягувався до відповідальності за злочини у Франції і в Німеччині.

Згідно з інформацією поліції, чоловіка повинні були затримати у вівторок вранці за підозрою в причетності до замаху на вбивство і до пограбувань. В ході операції були затримані кілька людей, однак самого Шерифа вдома не виявилося. Як повідомив BFMTV, в ході обшуку у нього у квартирі знайшли гранату.

Радіостанція France Info повідомила, що підозрюваний викрав машину таксі, на якій втік з місця події. Сам водій таксі не постраждав, проте він повідомив, що злочинець був поранений.

За даними AFP, підозрюваний отримав поранення під час перестрілки з військовими.

У зв'язку з поліцейською операцією в місті припинено рух транспорту.

Французьке МВС закликало жителів не залишати домівки.

За даними ЗМІ, на кордоні Франції з Німеччиною німецька поліція посилила заходи прикордонного контролю.

У розшуку нападника беруть участь 350 поліцейських, 100 співробітників судової поліції, солдати антитерористичної операції, підрозділи оперативного реагування поліції Франції. Також в антитерористичній операції задіяні два вертольоти.

Мер Страсбурга Ролан Рис оголосив 12 грудня днем ​​жалоби.

Читайте також: Макрон оголосив про надзвичайний економічний і соціальний стан у Франції