Суспільство
12 грудня 2018
YouProud: Ми вимагаємо публічних вибачень Зеленського і «Кварталу 95» за цькування Зіанджі
В організації вважають, що образ Зіанджі в програмі "Кварталу" став предметом "для образливих низькопробних жартів".
news-image

Ми хочемо, щоб вся країна, громадські та правозахисні організації звернули увагу на цькування і знущання, які вільно і безкарно ведуть публічні люди в ефірі всеукраїнських телеканалів - заявляє ЛГБТІ платформа YouProud на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!»

"У нещодавньому випуску шоу Кварталу 95 "Ліга Сміху", образ трансгендерною співачки Зіанджі вкотре став предметом для образливих низькопробних жартів", - заявляє організація.

YouProud також нагадує, що раніше, у червневому випуску "Кварталу 95" вже ображали співачку, дозволяючи собі двозначні принизливі висловлювання на її адресу, що призвело до обурення українських правозахисних організацій.

"Очевидно, що не дивлячись на негативну реакцію, "Квартал 95" продовжує глузування і відкрите цькування представників ЛГБТІ спільноти", - констатує YouProud

ЛГБТІ платформа на своїй сторінці у Фейсбуці вимагає публічних вибачень Володимира Зеленського і звертає увагу міжнародної громадськості на публічну нетерпимість в ефірі одного з центральних телеканалів.

"Ми впевнені, що цей прикрий епізод покаже, що нетерпимість - ганьба окремих громадян і компаній. Українська спільнота вибирає європейський шлях і засуджує все, що тягне нас у зворотному напрямку", - заявляють вони.


Міжнародна ЛГБТІ платформа YouProud заснована в Україні і веде некомерційну діяльність. Соціальна мережа доступна в PlayMarket і Appstore і за адресою www.youproud.com.