Політика
13 грудня 2018
Європарламент виступив за припинення проекту «Північний потік - 2»
Європейський парламент вимагає анулювати проект.
news-image

Європейський парламент виступив за припинення реалізації проекту трубопроводу "Північний потік - 2". Про це йдеться в прийнятій в середу резолюції Європейського парламенту щодо доповіді "Про реалізацію Договору про асоціацію ЄС - Україна", передає «Є!»

"Європейський парламент підтверджує, що вважає ключовою ту роль, яку Україна відіграє у сфері європейської мережі енергетичного забезпечення. Водночас Європарламент засудив будівництво газопроводу" Північний потік - 2 ", бо мова йде про політичний проект, що представляє загрозу для європейської безпеки і для зусиль по диверсифікації джерел постачання енергії. Європейський парламент вимагає анулювати даний проект ", - йдеться в тексті прийнятої резолюції.


В кінці листопада повідомлялося, що в рамках "Північного потоку - 2" вже укладено близько 300 км трубопроводу. Дві гілки "Північного потоку - 2" повинні бути побудовані до кінця 2019 року. Загальна потужність проекту становить 55 млрд куб. м газу в рік. Вартість будівництва оцінюється в € 9,5 млрд.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер раніше заявляв, що виконання графіка будівництва "Північного потоку - 2" дозволяє говорити про можливий початок постачання газу по цьому газопроводу з 1 січня 2020 року.

Трубопровід планується провести через економічні зони і територіальні води п'яти країн - Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Таким чином він обійде транзитні держави - Україну, Білорусь, Польщу та інші східноєвропейські та прибалтійські країни. Свою згоду на будівництво не дала тільки Данія, яка планує заблокувати або відкласти реалізацію проекту.

Читайте також: Названо найменш і найбільш продуктивних депутатів Ради