Політика
17 грудня 2018
Політсила Рабіновича показує найвищу динаміку зростання рейтингу, - журналіст
Журналіст назвала причину зростання рейтингу Вадима Рабіновича.
news-image

Сьогодні «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабіновича демонструє найвищу динаміку зростання рейтингу в парламентських перегонах, і, очевидно, впевнено переможе на наступних виборах до Верховної Ради. Про це написала журналіст Олена Маркосян у своєму блозі на сайті «Кореспондент», передає «Є!»

«Нові проекти зазвичай не показують динаміки, яка дозволила б їм претендувати на високий результат. Але в країні великий відсоток виборців, які не визначились, і за цей «електоральний пиріг» зараз розгорілася основна боротьба. На даний момент найуспішніше її веде партія Рабіновича «Опозиційна платформа - За життя».

За останніми даними соцдосліджень, число «тих, що не визначились», скоротилося відразу на 4%. І, якщо зіставити всі цифри, виходить, що половина з них підтримала політсилу Рабіновича. Ще у вересні вона збирала 9,3% голосів виборців, а зараз за свіжими даними того ж КМІС, за «платформу» готові голосувати 11,3%», - зазначила Маркосян.

На її думку, зростання рейтингу сприяло те, що Рабінович відразу чітко сказав, що не братиме участі в президентських перегонах і зробив серйозну заявку на формування системної опозиції, зосередившись на парламентських виборах.

«Рішення Вадима Рабіновича, як ми бачимо, виявилося вірним в стратегічній перспективі, і на даний момент «Опозиційна платформа - За життя» показує найвищу динаміку зростання рейтингу в парламентських перегонах. Якщо партія збереже такі темпи залучення на свою сторону виборців, які не визначились, то ОПЗЖ впевнено переможе в наступних парламентських виборах», - вважає журналіст.

Цікаво й те, що закордонні соціологи цю тенденцію підтверджують власними дослідженнями. Міжнародний дослідницький центр BURI-Україна нещодавно опублікував результати дослідження, де однією з найпомітніших тенденцій соціологи назвали зростання електоральної підтримки ОПЗЖ.

За даними BURI, очолювана Вадимом Рабіновичем політсила зараз знаходиться на другому місці рейтингу українських партій з 9,8% підтримки.

«Пропагандисти партій війни активно роздмухують тему розколу опозиції. Однак, схоже, що їх зусилля не увінчаються успіхом. Тому що виборці втратили інтерес до традиційних сценаріїв «вибрати краще з гіршого» і готові голосувати за іншу ідею розвитку власної країни, а значить, не за інших персон цієї войовничої влади, а за опозицію як за надію на радикальну зміну курсу, яким йде країна і який не підтримується все більшим числом громадян», - резюмувала Олена Маркосян
Читайте також: У Грузії набрала чинності нова Конституція, народ більше не обиратиме президента