Події
17 грудня 2018
Синод УПЦ МП відсторонив митрополитів, які відвідали Собор
Від УПЦ МП у Соборі взяли участь два митрополити.
news-image

Синод Української православної церкви Московського патріархату відсторонив від посад митрополитів Симеона (Шостацького) і Олександра (Драбинка), які брали участь у створенні об'єднаної Православної церкви України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 17 грудня, передає «Є!»

Як заявив за підсумками синоду керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, синод "був змушений прийняти рішення щодо двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського собору і синоду, взяли участь у зборах 15 грудня".  

За його словами, синод УПЦ МП, звільнивши від керівництва єпархією, відмовив у священнодійстві митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив священнодіяти, знявши з посади, вікарному єпископу Київської митрополії митрополиту Переяслав-Хмельницькому Олександру.  

Митрополит Антоній повідомив, що рішення було прийняте також і щодо священиків і дияконів, які брали участь у Соборі 15 грудня разом з архієреями.  

За словами керуючого справами церкви, замість митрополита Олександра (Драбинка) вікарним єпископом Київської митрополії призначений архімандрит Діонісій (Пилипчук).  

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її предстоятелем був обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).  

Від УПЦ МП у Соборі взяли участь два митрополити - Олександр (Драбинко) і Симеон (Шостацький). Після цього в УПЦ МП заявили, що вони тепер не мають до них ніякого відношення.