Київ
20 грудня 2018
Кличко: У 2019 році плануємо замінити найбільш аварійні ділянки тепломереж
Наступного року столиця розпочне комплексну модернізацію ЖКГ.
news-image

На утримання та модернізацію житлово-комунального господарства Києва в 2019 році заплановано майже десяту частину бюджету – 5,5 мільярда гривень. У столиці планують розпочати комплексну модернізацію системи ЖКГ. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив журналістам під час звіту про результати роботи міської влади у 2018 році та окреслюючи плани на наступний рік, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

“На утримання та модернізацію житлово-комунального господарства заплановано 5,5 мільярда гривень. Вже наступного року перекладемо труби на найбільш аварійних ділянках тепломереж, які стали причиною проривів під час запуску опалення цього року”, - сказав Кличко.

Так, старі трубопроводи будуть замінені на нові, з теплоізоляцією, що забезпечить відсутність тепловтрат. Термін безаварійного використання нових труб – 25-30 років.

"І ми завершуємо переговори з міжнародними фінансовими установами про допомогу в модернізації столичних тепломереж", - додав він.

Як зауважив міський голова, у 2019-му році місто продовжить впроваджувати програму тепломодернізації столичних будинків “70/30”. До неї тепер матимуть можливість долучитися не тільки ті будинки, де створені ОСББ та ЖБК.

Читайте також: Кличко: Київ - чемпіон з ремонту доріг в Україні