Події
20 грудня 2018
У Рівному пацієнт побив медиків й випав з вікна (відео)
Дивом чоловік вижив і тепер лежить у реанімації.
news-image

У міській лікарні Рівного 26-річний пацієнт влаштував бешкет. Він побив лікарку, зламав ніс санітарці, а потім випав з вікна четвертого поверху. Пацієнта госпіталізували, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Він був контактний, адекватний, у свідомості. Надійшов він після судомного нападу вперше в житті, тому був госпіталізований", - пояснила завідувачка неврологічного відділення Рівненської міської лікарні Наталя Сисоєва, йдеться в сюжеті ТСН.

Але вже о 20:00 вечора хворий наче оскаженів – почав бити плафони, порізав собі руки склом, наводив жах на все відділення.  Тоді медики прив’язали чоловіка до ліжка.

"Він гриз пальці, руки, гриз жалюзі, скрутився калачиком і хвилин за 10 почав вириватися", - каже лікар-невролог Рівненської міської лікарні Ірина Приходько.
Коли це пацієнтові вдалося, він накинувся на медиків. Спершу побив присутніх у палаті жінок. "Він мене вдарив, окуляри, звичайно викривилися, вдавилася оправа в обличчя, скло випало. Зуби кровили, але залишились на місці", - каже Приходько.

Далі побіг до іншої палати та виліз на карниз по той бік вікна. 

Лікарі кинулися телефонувати у всі екстрені служби.

"Ми розуміли, що якщо почнемо щось говорити – може справді стрибнути", - пояснила Приходько.

Чоловік не стрибнув, але не втримався і впав з висоти четвертого поверху. Лише дивом він не вдарився головою о бетонну конструкцію, тому й вижив. Пацієнта терміново доправили до реанімації, тепер у нього попереду місяці лікування та реабілітації.

"Важка травма, скелетна травма, забій грудної клітки, переломи стегна, ліктя, тазу. Спілкується, пояснює, що болить, але не контролює свої емоції", - каже лікар-ординатор реанімації Андрій Захарук.

З пацієнтом лікарі поки спілкуватися не дозволяють, бо спершу чоловікові необхідна допомога психіатра. Зараз пацієнт нібито не пам’ятає, що з ним сталося.

Натомість медики і й інші хворі оговтуються від пережитого, багатьом довелося давати заспокійливі.

"Хворі неврологічні, вони й так переважно мають такі тривожні проблеми, а після цього стресу хворі сказали, що не бачили подібних ситуацій в найбільш кривавих фільмів жахів", - зізнається завідувачка неврологічного відділення.

Постраждала санітарка лікується вдома, у неї - перелом носа зі зміщенням.

Після інциденту медики вкотре заговорили про свій захист.

"Питання охорони обговорювалося не один рік. На жаль, за відсутності фінансування охорони так і немає. В нас є в приймальному відділенні тривожна кнопка, в разі нападу на приймальне віддлення черговий лікар натискає тривожну кнопку і приїжджає служба охорони", - пояснив заступник головного лікаря Ігор Дундюк.

Та поки за викликом приїде охорона чи поліція – часу на порятунок чийогось здоров’я, а інколи і життя може не вистачити.