Політика
25 грудня 2018
Через свої доноси у СБУ Мураєв потрапив під санкції РФ і фактично вибув з політики, - експерт
За словами політолога, "зрадників не люблять ніде".
news-image

Через співпрацю із СБУ Євген Мураєв, керівник партії «Наші», потрапив під санкції Російської Федерації. А це призвело до того, що Мураєв вибуває з реальної політики, бо зрадників і донощиків все зневажають. Про це заявив політолог Володимир Макаровський у соціальній мережі Facebook, передає «Є!»

«Найцікавіша частина оновленого списку санкцій - це поява в ньому Євгена Мураєва, який ще кілька днів тому був фаворитом і користувався повною підтримкою Москви. Їздив туди, спілкувався і відкрито пропагував нав'язані йому ідеї. Однак зрадників не люблять ніде. Коли Мураєв виступив з доносом у СБУ на нову партію, коли сказав, що Медведчук постійно літає до Путіна і просив українські правоохоронні органи звернути на це особливу увагу, реакція на це була передбачувана, в тому числі і в Москві», - написав політолог.

За його словами, тепер Мураєва не приймуть ні в Москві, де його вважають зрадником, ні в суспільстві українських націоналістів, де його теж не люблять.

«Тепер Мураєву закритий в'їзд до Москви, а у себе на Батьківщині - відкрита дорога тільки до Тягнибока або Яроша. І що тепер цей політик може дати своєму електорату? Мир? Навряд чи - з ним ніхто не сяде за стіл. Його і в Росію не пускають тепер. Так що і цей шлях закритий. Як, власне, й інші важливі питання вирішувати йому просто ні з ким», - продовжує Володимир Макаровський.

Політолог вважає, що останні події - це урок для тих політиків, які намагаються догодити всім і відразу.

«Шкода, що так швидко закінчилася кар'єра молодого обдарування Євгена Мураєва. Але це і урок для всіх: не можна бути одночасно у всіх гніздах і клювати з усіх годівниць. А «Наші» виявилися несправжніми. І зовсім вони вже не «наші», а «їхні». Одне втішає, що молодий політик встиг заробити на залученні у свою нібито перспективну партію цілого ряду великих бізнесменів. «Наші» закінчилися, бізнесмени підуть, а гроші залишаться. Тепер зрозуміло, чому назвали партію словом «Наші» - комбінація полягала в знаменитому вислові «були ваші - стануть наші», - підсумував політичний експерт.