Суспільство
28 грудня 2018
Трамп виявився на другому місці в списку діячів, які викликали захоплення в американців у 2018 році
Перше місце посів один із екс-президентів.
news-image

Президент США Дональд Трамп посів другий рядок у списку діячів, які викликали у 2018 році найбільше захоплення в американців, поступившись першістю своєму попередникові - Бараку Обамі. Про це повідомила  соціологічна служба Gallup, яка робить такий список щорічно з 1946 року, передає «Є!»

Отже, 19% назвали Барака Обаму людиною, що викликає у них найбільше захоплення, а 13% опитаних віддали свої голоси Дональду Трампу.

Третю і четверту сходинки в списку посіли екс-президент США Джордж Буш - старший і Папа Римський Франциск, які отримали по 2% голосів, а мільярдер Білл Гейтс, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, екс-президент Білл Клінтон, Далай-лама, колишній віце-президент США Джо Байден, підприємець Ілон Маск і віце-президент США Майкл Пенс отримали по 1% голосів.

Як зазначила служба, Барак Обама посів перше місце в списку 11-й раз поспіль, а Трамп вчетверте виявляється на другому місці.

У переліку жінок, що викликають найбільше захоплення в американців, на першому місці опинилася дружина Барака Обами Мішель. Її ім'я назвали 15% учасників опитування.

Другий рядок у списку посіла телеведуча Опра Вінфрі, яку підтримали 5% учасників опитування, а третє і четверте місця поділили екс-кандидат на пост президента США від Демократичної партії на виборах 2016 року Гілларі Клінтон і дружина президента США Дональда Трампа Меланія Трамп, які отримали по 4 % голосів кожна.

На п'ятому та шостому місцях опинилися королева Великобританії Єлизавета II і канцлер Німеччини Ангела Меркель з 2% голосів.

Раніше, як зазначили організатори опитування, Гілларі Клінтон 22 рази опинялася на чолі списку жінок, які викликали  найбільше захоплення в американців і тричі посідала другий рядок.

Читайте також: Дитина вірить у Санту навіть попри слова Трампа (відео)