Політика
28 грудня 2018
У другому турі Тимошенко може поступитися Зеленському – опитування
Чинний президент також може поступитися перемогою шоумену.
news-image

У другому турі виборів президента України лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенка може з мінімальним відривом поступитися шоумену Володимиру Зеленському. – Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з  соціологічною службою Центру Разумкова, передає «Є!» із посиланням на УП.

Так, у парі Тимошенко – Зеленський: 21% опитуваних проголосував би за Зеленського, а 20% – за Тимошенко.

Водночас 35% респондентів не підтримали б обох, 13% не пішли б на вибори і 11% не визначилися.

У парі Тимошенко та чинного президента Петра Порошенка 22%  населення готові проголювати за лідерку "Батьківщини",  16% – за Петра Порошенка, проте 36% не віддали б перевагу жодному з них, 14%  не пішли б на вибори і ще 11% не визначилися.
 
 
 

Якби у другому турі зустрілися Тимошенко і очільник "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, то  "рахунок" теж би був фактично рівний.

Так, 21% виборців готові проголосувати за Гриценка і 20% – за Тимошенко. За жодного з них не готові проголосувати 33%, ще 14% у разі такого варіанту не підуть на вибори і 12% не визначилися.

Дані опитування свідчать, що у парі Тимошенко і опозиціонера Юрія Бойко за Тимошенко готові проголосувати 24% громадян, за Бойка – 14%. За жодного з них не готові проголосувати 38%, ще 14% у разі такого варіанту не підуть на вибори і 12% не визначилися.

У парі  Порошенко – Гриценко за  Гриценка готові проголосувати 22% населення, за  Порошенка – 15%. За жодного з них не готові проголосувати 36%, ще 14% у разі такого варіанту не підуть на вибори і 13% не визначилися.

Якби у другий тур потрапили Порошенко і Зеленський, за Зеленського  проголосували б 22% населення, за Порошенка – 17%. За жодного з них не готові проголосувати 37%, ще 13,5% у разі такого варіанту не підуть на вибори і 11% не визначилися.

У парі Порошенко – Бойко, перемогу би здобув президент. За нього готові проголосувати 19,5% громадян, а за Бойка – 14%. За жодного з них не готові проголосувати 41%, ще 13% у разі такого варіанту не підуть на вибори і 13% не визначилися. 

Читайте також: ''Звідки ви взялися?!'' - Усик прокоментував ситуацію на українських автошляхах (відео)