Політика
29 грудня 2018
Стало відомо, як забезпечуватимуть житлом військових у 2019 році
За його словами, наразі процедура збору документів для отримання компенсації за піднайом житла значно спростилася.
news-image

Військовослужбовці з наступного року будуть забезпечені житлом, отримавши службову квартиру, кімнату у гуртожитку або отримають компенсацію за піднайом житла. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час візиту в Харківську область, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Є дві форми забезпечення житлом військовослужбовців під час проходження військової служби. Перше – це штатно-посадове житло, коли бригада має повний комплект житла для всього особового складу. Той, хто одружений, отримує квартири. Той, хто не одружений, отримує можливість проживати в гуртожитку. Є запасна форма забезпечення житлом – компенсація за піднайом житла, яка зараз діє для всього особового складу", - зазначив міністр, відповідаючи на запитання, як військовослужбовців забезпечуватимуть житлом в наступному році.

За його словами, наразі процедура збору документів для отримання компенсації за піднайом житла значно спростилася – тепер достатньо трьох документів і 5 хвилин часу, щоб отримати таку пільгу.

При цьому він додав, що сума компенсації прив’язана до розцінок у населеному пункті, в якому розташована військова частина.

Читайте також: У Мінсоцполітики заявили, що зарплати українців зростають швидше, ніж витрати на «комуналку»
Читайте також: Біля кордонів Латвії помітили російський розвідувальний літак