Події
2 січня 2019
У 2018 році значно зросла кількість жертв авіакатастроф
Найгіршим інцидентом у цивільній авіації минулого року стала аварія літака Lion Air в Індонезії, що забрала життя 189 людей.
news-image

Минулого року значно зросла кількість жертв авіакатастроф у порівнянні з 2017 роком. Проте 2018-й все одно увійшов у десятку найбільш безпечних для цивільної авіації, про це свідчить статистика, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

В авіакатастрофах за рік загинули 556 людей, а в 2017 - 44, повідомляє організація Aviation Safety Network.

Найгіршим інцидентом у цивільній авіації минулого року стала аварія літака Lion Air у жовтні в Індонезії, що забрала життя 189 людей.

2017-й рік був найбезпечнішим в історії для комерційних авіаліній. Тоді не зафіксували жодних аварій таких пасажирських літаків.

За даними організації ASN, що базується в Нідерландах, у 2018 році сталося 15 авіакатастроф, в яких загинули люди.

Серед найбільших з них:

Катастрофа літака "Boeing 737 Max" авіакомпанії Lion Air, що впав у Яванському морі після злету з Джакарти. З'ясувалося, що літак був непридатним до експлуатації. 189 загиблих.

Катастрофа літака на Кубі в липні - 112 загиблих. Причиною стала людська помилка.

Катастрофа літака в Ірані в горах Загрос у лютому - 66 загиблих.

Катастрофа літака під час посадки в аеропорту Катманду в Непалі в березні - 51 жертва.

Головною небезпекою залишається втрата контролю, через яку сталися щонайменше 10 з найбільших 25 катастроф за останні п'ять років.

Втрата контролю - відхилення від курсу літака, яке неможливо виправити. Це може статися через механічний збій, зовнішні фактори, поганий стан літака або неправильну поведінку чи реакцію екіпажу.

Читайте також: В Індонезії розбився пасажирський Boeing 737