Політика
5 січня 2019
З Президентом за Томосом поїхало близько чверті Кабміну
6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу.
news-image

На підписання тексту та отримання Томосу для Помісної Православної Церкви України разом з Президентом України Петром Порошенком до Стамбула у Туреччині приїхали чимало українських чиновників, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Зокрема, разом з Президентом у Стамбулі перебувають голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністр оборони України Степан Полторак, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко та інші політики.

Крім того, на церемонію підписання Томосу, яка відбудеться в суботу, 5 січня, також уже прибули колишній президент України Віктор Ющенко та перша леді Марина Порошенко, а також предстоятель незалежної Православної церкви України Епіфаній.

Наразі у Стамбулі перед підписанням тексту Томосу проходить молитва.

Як повідомляв УНН, раніше у суботу українська делегація на чолі з Президентом прибула до Стамбула отримувати Томос від Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України.

Нагадаємо, Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Читайте також: Екс-керівник Миколаївського аеропорту визнав себе винним у дачі хабара голові ОДА