Політика
10 січня 2019
Рабінович: Влада не припиняє тиску на незалежні засоби масової інформації
Політик зазначив, що своїми рішеннями влада намагається обмежити свободу слова в Україні, яка гарантована Конституцією.
news-image

Один з найбільших українських провайдерів - «Ланет» - за вказівкою провладних політиків виключив зі своєї сітки мовлення телеканал NewsOne. Це ще раз підтверджує, що в Україні триває масований наступ на свободу слова.Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив народний депутат і лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!»

"Влада намагається заткнути рота засобам масової інформації, які не дотримуються «лінії офіційної пропаганди» і правдиво висвітлюють події, що відбуваються. Спочатку депутати проштовхують через парламент незаконні рішення про відключення каналів NewsOne і «112 Україна». Потім починають тиснути на приватний бізнес, щоб той остаточно перекрив кисень вільній пресі в Україні", - упевнений парламентарій.

Політик зазначив, що подібними рішеннями влада намагається обмежити свободу слова в Україні, яка гарантована Конституцією і порушує статті Кримінального кодексу про перешкоджання журналістській діяльності.

"Я вже навіть не кажу, що це пряме порушення Конституції України, в якій чітко сказано, що кожен громадянин має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір. Не кажу і про те, що за перешкоджання роботі журналіста Кримінальний Кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років", - додав нардеп.

На думку лідера «Опозиційної платформи - За життя», нинішній владі «закони просто не писані», і вони завжди знайдуть спосіб домовитися з представниками правосуддя.

Він також зазначив, що закриття каналів - надзвичайно брудна політична гра, яка ведеться в інтересах провладних політиків і політичних сил.

"Напередодні виборів вони хочуть зачистити інформаційне поле від всіх неугодних ЗМІ. Щоб ніхто їм не заважав мовити на всю країну безсоромну і брехливу пропаганду. Однак вони не врахували, що всі їхні підкилимні ігри для українців очевидні. І ми прекрасно розуміємо, що це за люди. І я впевнений, що за цих негідників і шкідників наш народ в цей раз точно не проголосує! Занадто багато за ними бруду, обману і шахрайства», - підсумував Вадим Рабінович.