Померла легендарна бродвейська актриса
Артистка померла від природних причин на своєму ранчо «Міраж» в Каліфорнії.
news-image

Американська актриса і співачка, володарка трьох премій «Тоні», «Золотого глобуса», а також номінантка на «Оскар» Керол Ченнінг померла у віці 97 років. Про це повідомив 15 січня її біограф Бі Харлан Болл виданню Broadway World, передає «Є!»

Артистка померла від природних причин на своєму ранчо «Міраж» в Каліфорнії.

«З особливою душевним болем я повинен оголосити про смерть піонера індустрії, легенди й ікони - міс Керол Ченнінг. Я захоплювався нею до того, як зустрів її, і любив її з того дня, як вона увійшла ... або, радше, впала ... в моє життя. Ми підтримували один одного, плакали, сперечалися один з одним, але завжди закінчували тим, що сміялися», - сказав Бі Харлан Болл.


Керол Елейн Ченнінг народилася в Сіетлі 31 січня 1921 року. Широку популярність вона отримала в 1949 році після ролі Лорелей Лі в бродвейській постановці «Джентльмени віддають перевагу блондинкам», де вона також виконала знамениту пісню Diamonds Are a Girl's Best Friend.

У 1964 році актриса стала виконавицею ролі Доллі Леві в оригінальному бродвейському мюзиклі «Хелло, Доллі!». У тому ж році за цю роль вона була визнана гідною премії «Тоні» в номінації найкраща актриса в мюзиклі.

За свою кінокар'єру зірка Бродвею з'явилася тільки в п'яти фільмах, найбільш відомим з яких став мюзикл «Вельми сучасна Міллі» Джорджа Роя Хілла (1967). Роль Маззи Ван Хоссмер принесла їй номінацію на «Оскар» як кращій актрисі другого плану і премію «Золотий глобус» у тій же номінації. Крім кар'єри в кіно актриса працювала на телебаченні, де з'явилася в серіалах «Човен кохання», «Де Уоллі?», «Сімейка Адамс» і «Правосуддя Берка».

У 1995 році Керол Ченнінг була вручена спеціальна премія «Тоні» за Досягнення всього життя.