Політика
16 січня 2019
Почавши підігравати СБУ, Мураєв дуже символічно отримав кандидатське посвідчення №6, - блогер
На думку експерта, Євген Мураєв зазнав фіаско ще до офіційного старту президентських перегонів.
news-image

Народний депутат Євген Мураєв отримав кандидатське посвідчення на виборах в президенти під номером 6, що дуже символічно, тому що він, по суті, є «шісткою» СБУ. Про це заявив блогер і політичний експерт Володимир Макаровський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає «Є!»

«Вчора Центральна виборча комісія зареєструвала Євгена Мураєва кандидатом в президенти. І оціните почуття гумору провидіння: він отримав посвідчення під номером 6. Це дуже символічно, адже після всіх своїх «подвигів» Мураєв по праву може називатися «шісткою» СБУ. Цікаво, він сам оцінив цю іронію?» -запитує Макаровський.

За його словами, за останні кілька місяців Євген Мураєв повністю заслужив таке прізвисько.

«Для тих, хто не в курсі, розповім коротко, чому Євген заслужив подібне прізвисько. Річ у тому, що він спробував з політика другого плану прорватися в «вищу лігу», але зазнав фіаско навіть до офіційного старту президентських перегонів. Його первинним завданням було внести розкол і розхитати партію «За життя», яку очолює Вадим Рабінович. Це доручення він, судячи з усього, отримав прямо з Адміністрації президента. Зметикувавши, що це його шанс, Мураєв почав діяти. Він оголосив, що виходить з «За життя», забирає своїх прихильників і засновує новий рух під назвою «Наші», - нагадав блогер.

Він відмітив, що за задумом партія «Наші» повинна була відібрати голоси у «За життя» на півдні і сході країни.

«Однак за фактом це фіктивна партія, у якої підтримки в принципі немає. Воно й не дивно - хто захоче працювати з людиною, яка на догоду своїм особистісним і корисливим інтересам готова зрадити в будь-який момент? Репутація пана Мураєва стала говорити сама за себе», - написав експерт.

При цьому, на його думку, подальша діяльність Мураєва показала, що крім іншого він ще й «не вміє вчасно зупинитися».

«Так, не дивлячись на свою показну близькість до Кремля і часті візити в Росію, він вирішив ... донести на своїх колишніх соратників, назвавши їх «рукою Москви». Мураєв звернувся в СБУ і зголосився допомогти знайти в Україні «п'яту колону» і «агентів Кремля». У підсумку вся політична тусовка тепер дивиться на нього, як на шизофреніка, а Москва без зайвих церемоній внесла Євгена і членів його команди до санкційного списку. Таким чином, гру він програв на самому старті: політик, орієнтований на електорат південного сходу, виявився персоною нон грата в Кремлі, з яким збирався домовлятися про припинення військових дій. По суті, Євген Мураєв - це приклад того, що буває з політиками, коли вони не вміють думати стратегічно і постійно намагаються перевзутися в повітрі, подібно до маятника, хитаючись то до одних, то до інших», - резюмував Володимир Макаровський.