Війна
16 лютого 2015
Бойовики "ДНР" відмовилися від відведення важкої техніки
Лише після припинення вогню починається відведення важкого озброєння, заявив Басурін
news-image

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" відмовилися від відведення важкої техніки на Донбасі, заявив включений в новий список санкцій ЄС представник "Міноборони ДНР" Едуард Басурін.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-України".

"Лише після припинення вогню починається відведення важкого озброєння. Якщо ВСУ не припинить обстріл, тим самим порушуючи мінські угоди, ополчення ДНР не буде відводити своє озброєння", - заявив Басурін.
"Відвід військової техніки, згідно з мінським угодою, може бути здійснений при певних умовах, в тому числі після повного припинення вогню. Ви бачите, що зараз робиться в аеропорту, ВСУ знову ведуть обстріл території аеропорту та прилеглих територій", - додав він.

Згідно 2-му пункту "Комплексу заходів по виконанню Мінських угод", відведення важкої техніки має розпочатися не пізніше другого дня після припинення вогню, проходити під контролем ОБСЄ і завершитися протягом 14 днів.

Нагадаємо, в 00:00 15 лютого набуло чинності положення про припинення вогню на сході України, підписане учасниками тристоронньої контактної групи з головами ДНР і ЛНР.

Проте бої в районі Дебальцеве продовжилися. Сьогодні "ДНР/ЛНР" зажадали припинення АТО і введення позаблокового статусу для України.