Світ
29 січня 2019
Їжте і дивіться на відходи: у Токіо відкрили кафе на сміттєвому заводі (відео)
Таким чином людей хочуть спонукати до усвідомленого споживання та роздумів про те, скільки відходів вони продукують щодня.
news-image
У Токіо відкрили кафе, за вікнами якого можна бачити як перероблюють сміття. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Відповідний заклад відкрили за ініціативи місцевої влади.Так людей хочуть спонукати до усвідомленого споживання та роздумів про те, скільки відходів вони продукують щодня.  

За панорамним вікном, біля якого встановалена барна стійка знаходиться величезна яма, де тоннами збирають та пресують сміття перед тим, як його спалити.

Через кожних кілька хвилин ківш занурюється у яму і дістає звідти чиюсь стару краватку, порвану сумку з Ikea, шматки шин, рваний папір, пакети, подушки і багато інших відходів.

Сміття розсипається, вивалюється з ковша. Видовище не надто апетитне, однак відвідувачів у закладі вистачає.

"Виглядає досить дивно. Є сміття, яке не можна спалювати взагалі, воно просто має бути десь нагромаджене, а це означає, що для наступних поколінь це своєрідна негативна спадщина від нас", - сказав 49-річний Ісао Томіока. Його дві його дочки чотирьох і шести років буквально прилипли до вікна.
"Більшість відвідувачів дуже дивуються. Вони кажуть, що не знали, як обробляють відходи та що з ними відбувається потім", - розповіла представниця екологічного департаменту Токіо Айяна Секі.

У закладі не відчувається смороду за сміттєвої ями та він має дуже стильний інтер'єр.

Наразі кафе - це тимчасовий проект, а сам завод відкритий для відвідувачів завжди, аби спонукати людей викидати менше.