Події
31 січня 2019
Гелетей обурився на Гриценка і готовий розповісти, де воювали сини Порошенка та Луценка
Генерал, слідом за Луценками, вимагає вибачень від Гриценка
news-image

Начальник Управління державної охорони генерал-полковник Валерій Гелетей вимагає вибачень у кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяви Гриценка, зроблені ним у телеінтерв'ю, передає «Є!» із посиланням на Главком.

«На момент мого призначення на посаду міністра оборони України більша частина Донецької і Луганської областей вже були захоплені спецслужбами ворога й зрадниками. Ви б це дуже добре знали, якби йшли пліч-о-пліч, звільняючи будинок за будинком, розміновуючи залишені терористами розтяжки, знімаючи з українських адміністративних будівель прапори сепаратистів і РФ, які й досі лежать у моєму кабінеті як нагадування. Зайдіть у гості вибачитись за свої слова, і я вам покажу ці прапори! Поговоримо з вами про те, хто з міністрів оборони так «професійно» розпродав армію, систематично розвалюючи її корупційними схемами, хто продавав останні військові шпиталі російським банкам і пустив з молотка військові об’єкти на чорноморському узбережжі Криму», - наголосив Гелетей.


Він нагадав, що зведені підрозділи Управління державної охорони під його керівництвом одними з перших вирушили у зону бойових дій.

Гелетей зауважив, що більшу частину життя працював і очолював підрозділи по боротьбі з організованими бандформуваннями та підрозділи кримінальної розвідки.

Водночас начальник УДО спростував заяви Гриценка про те, що він, нібито, працював у підрозділах по боротьбі з економічними злочинами та «кришував» кримінал.

Крім того, Гелетей готовий розповісти кандидатові у президенти, «де воювали сини президента України Петра Порошенка та генерального прокурора Юрія Луценка, а де в цей час знаходились ви».



Нагадаємо, у середу було оприлюднено інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім міністром оборони, кандидатом у президенти України Анатолієм Гриценком, у якому той заявив, що екс-керівник МОУ Валерій Гелетей "ні дня не служив у армїї", працював "в УБОЗ та УБЕЗ на початку 90-х... суцільне харбарництво і кришування".

Крім того, в цьому ж інтерв'ю Гриценко заявив, що свого сина від фронту не ховав, «як це робили Порошенко, Луценко, Пашинський чи той самий Турчинов».

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на цю заяву, нагадавши, що його син служив добровольцем в АТО, і зажадав від екс-міністра оборони вибачень.

Після цього Гриценко у Facebook вибачився перед сином Луценка Олександром, проте відмовився приносити вибачення генпрокурору.

В той же час, народний депутат і дружина генпрокурора Ірина Луценко заявила, що подасть на Гриценка до суду за його висловлювання. 

Читайте також: Луценко опублікував фото сина, який служив у АТО