Світ
31 січня 2019
Вперше за 30 років депутата британського парламенту засудили до тюремного ув'язнення
У липні 2017 року автомобіль депутата потрапив у поле зору поліцейських відеокамер, коли рухався зі швидкістю 66 км/год в зоні, де забороняється їхати швидше 50 км/ч.
news-image

Депутат Палати громад Фіона Онасанья стала першим за майже 30 років чинним британським парламентарієм, засуджених до тюремного ув'язнення. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

У липні 2017 року автомобіль депутата потрапив у поле зору поліцейських відеокамер, коли рухався зі швидкістю 66 км/год в зоні, де забороняється їхати швидше 50 км/ч.

Онасанья не визнала себе винною, стверджуючи, що хоча автомобіль і справді належав їй, але в цей момент за кермом знаходився інший чоловік - знімав у них квартиру росіянин Олексій Антипов. З'ясувалося, що Антипов в той момент знаходився в Росії.

 

Вона була виключена з Лейбористської партії після того, як суд визнав її винною в спробі перешкоджати здійсненню правосуддя. Виносячи їй вирок, суддя заявив, що після того, як вона збрехала, даючи письмові свідчення, вона прийняла катастрофічне рішення дотримуватися цієї брехні і надалі. Фіона Онасанья була засуджена до трьох місяців ув'язнення після того, як сторона обвинувачення представила докази, що Онасанья не тільки сама перебувала за кермом, але ще й обмінювалася текстовими повідомленнями в момент перевищення швидкості.

Сама Фіона Онасанья заявляє, що має намір оскаржити вирок.

Як Представники Лейбористської, так і Консервативної партії закликають її скласти депутатський мандат, однак сама вона заявляє, що в подібному випадку залишиться без засобів до існування. Єдине джерело доходу Онасанья - її парламентська зарплата в розмірі 78 тисяч фунтів стерлінгів у рік (102 тисячі доларів).

В нинішньому столітті це перший випадок, коли чинний депутат британського парламенту отримує тюремний термін. Останній раз це відбулося в 1991 році, коли депутат Террі Філдс отримав 60 днів в'язниці за несплату виборчого податку.

Читайте також:Експерти в Давосі закликають перейти на 4-денний робочий тиждень