Події
1 лютого 2019
Міністр МВС Латвії закликав проросійського мера Риги залишити посаду
Мер заявив, що його "совість чиста", і він не бачить причин йти у відставку.
news-image

Меру Риги Нілу Ушакову слід взяти на себе політичну відповідальність за корупційний скандал в муніципальному підприємстві Rīgas Satiksme та піти у відставку. Про це заявив міністр внутрішніх справ Сандіс Гіргенс, пише Delfi.lv, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За його словами, протягом останніх років Rīgas satiksme отримувало постійне субсидування з бюджету самоврядування, проте ці гроші могли використовуватися не за призначенням.

Гіргенс зазначив, що з етичної точки зору Ушаков як керівник повинен взяти на себе відповідальність і піти.

"На жаль, з дотриманням політичної етики в Латвії все не дуже", - додав міністр.

Нагадаємо, 30 січня латвійське Бюро із запобігання та боротьби з корупцією провело обшук у офісі та будинку Ушакова у зв'язку зі справою про закупівлі Rīgas satiksme.

2016 року в Чехії було закуплено низькопідлогових трамваїв на 63 мільйони євро, 2013-го підприємство придбало польські тролейбуси і автобуси - за 132 і 76 мільйонів євро відповідно. Антикорупційне бюро виявило, що тендер на закупівлі був виграний нечесно.

Мер Риги Ніл Ушаков очолює політичну партію "Злагода", що користується значною підтримкою серед російськомовного населення Латвії. "Злагода" отримала на останніх парламентських виборах найбільше місць у Сеймі, але інші політичні сили виключили з нею коаліційну співпрацю.

Ушаков заявив, що його "совість чиста", і він не бачить причин йти у відставку.

Читайте також: У Латвії заборонили телеканал «Росія РТР» через антиукраїнські заклики