Події
1 лютого 2019
«Азов» заявив про повернення на передову Донбасу
Бійці запевнили, що боєздатність "Азова" перебуває на своєму найвищому рівні.
news-image

На передові позиції в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі повернувся окремий загін спеціального призначення "Азов". Про це повідомляє прес-служба "Азова", передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Бійці нашого підрозділу повернулися на передові рубежі війни за незалежність України і разом з побратимами зі Збройних сил виконують бойові розпорядження в зоні ООС відповідно до наказів вищого командування. Цей випадок є унікальним, адже вперше за останні роки підрозділ Національної гвардії став на захист України на "нулі", і ми пишаємося, що цим підрозділом є "Азов", - йдеться в повідомленні.

В "Азові" зазначили, що останній рік був непростим для спецпідрозділу. Зокрема, під час боїв на маріупольському напрямі ООС втратив трьох бійців, проте ці втрати "зміцнили дух азовців і посилили наснагу до подальшої боротьби за Батьківщину".

"Позаду більше трьох років титанічних тренувань, десятки бойових виходів і масштабних навчань, звільнені міста і селища і повна впевненість в тому, що найвидатніші битви "Азова" ще попереду... Боєздатність "Азова" перебуває на своєму найвищому рівні і ми гідні того, щоб сповна продемонструвати її ворогові... Впевнені, що попереду на всіх нас чекає перемога, і бійці "Азова" зроблять все для її наближення!", - зауважують в прес-службі.

Зазначається, що в серпні 2016 року частка ООСН полку особливого призначення "Азов" була відведена з Маріуполя в рамках планового перегрупування сил і засобів Національної гвардії в Донецькій області, і розміщена в Запорізькій області, де продовжила виконувати завдання, передбачені законом Про Національну гвардію України.

Читайте також: Гелетей обурився на Гриценка і готовий розповісти, де воювали сини Порошенка та Луценка