Суспільство
4 лютого 2019
На Прикарпатті громада перейшла до Помісної церкви без священика
Отець ПЦУ Володимир Шувар не може перейти до новоствореної церкви, бо його син вчиться у Росії.
news-image
В Івано-Франківській області, у селищі Богородчани, на загальних зборах релігійна громада храму Святих Апостолів Петра і Павла під гімн України перейшла до Православної церкви України (ПЦУ).

Про це на своїй сторінці повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Святослав Никорович, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Ось як піп тікав під гімн України. Ще треба щось комусь пояснювати?", - написав Никорович і виставив відео голосування громади Богородчан на загальних зборах про перехід до ПЦУ.

Никорович стверджує, що "Московський патріархат намагався пересварити віруючих, проте їм це не вдалося". У своїх коментарях мешканці селища зізнаються, що їм шкода отця ПЦУ Володимира Шувара, який не може перейти до новоствореної церкви, бо його син вчиться у Росії.

Натомість прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ спростовує інформацію про перехід релігійної громади селища Богородчан до новоствореної ПЦУ.

Тут стверджують, що парафіяни храму участі у голосуванні на зборах не брали і разом зі своїм настоятелем, отцем Володимиром Шуваром "хресним ходом направилася до свого храму де віруючі продовжили молитвенне стояння".

Раніше до ПЦУ перейшли релігійні громади у селі Похівка Богородчанського району та Успенський Собор в Коломиї.

Читайте також:Епіфаній про батька: Я жодного разу в житті не промовив слова «тато»