Війна
5 лютого 2019
Путін поставив підпис під виведенням військ з Донбасу, - Порошенко
Петро Порошенко нагадав російському лідеру Володимиру Путіну про Мінські угоди, під якими він поставив підпис, а вони припускають серед іншого – виведення російських військ.
news-image

Президент Петро Порошенко нагадав російському лідеру Володимиру Путіну про Мінські угоди, під якими він поставив підпис, а вони припускають серед іншого – виведення російських військ. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє «Є!» з посиланням на Сегодня.

Він нагадав, що план по врегулюванню ситуації на Донбасі був викладений в Мінських домовленостях, на яких і грунтуються санкції проти Росії. Також президент анонсував новий пакет "азовських санкцій".

"План, який велика кількість людей критикують, не читаючи. У Мінських домовленостях чітко записано – виведення всіх іноземних військ з території України, і там стоїть підпис Путіна. Виведення всього важкого озброєння і військової техніки з території України – назад приберіть в Росію. І там стоїть підпис Путіна. Забезпечення відновлення українського суверенітету і влади на території окупованого Донбасу. Там стоїть підпис Путіна", – заявив Порошенко.
 
Глава держави підкреслив, що після цього можливе політичне врегулювання.

Відзначимо, днями спецпредставник США по Україні Курт Волкер відзначав, що заміни Мінських угод не буде. Так він прокоментував мирний план спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка. За його словами, новий мирний план можна розглядати як платформу для імплементації "Мінська".

Відзначимо, що процес врегулювання конфлікту на Донбасі поки не рухається з мертвої точки, оскільки Росія не виконує "Мінськ". В Україні навіть не раз звучали думки, що пора "мінський процес" згортати і шукати новий формат. Однак варто згадати, що саме Мінські угоди запобігли великій війні, виграли час і покарали Росію. У матеріалі "Сегодня" згадується підписання першого Мінського протоколу, а експерти розповіли про значення угоди і вплив смерті Захарченка на процес переговорів.

Читайте також:На Донбасі знищено шістьох окупантів