Події
7 лютого 2019
Кремль готує сценарій нового нападу на Україну і Янукович бере у цьому участь, – політтехнолог
Росія готує чергову агресію проти України.
news-image

Кремль за допомогою українських чиновників-утікачів готує привід для інтервенції проти України. Про це в ефірі “Прямого” в ток-шоу “Ехо України” заявив політтехнолог Віктор Уколов, пише «Є!» з посиланням на УНІАН

“Якщо проаналізувати те, що ви сказали, то це виглядає як підготовка легенди, що дозволить розпочати інтервенцію проти України, російську інтервенцію. Це casus belli так званий – "причина для війни". В історії України подібні речі були: коли у Харкові був створений типу уряд на противагу Центральній раді, і звідти у 19 році почався наступ більшовиків на догоду цьому уряду, де, власне, українців майже не було. Там були якраз в основному серед уряду росіяни, російські більшовики. А цей наступ вівся багато в чому силами більшовицької Росії, хоча там були так само і деякі українці”, - нагадав Уколов.

За його переконанням, Росія готує чергову агресію проти України. 

“Готується сценарій майбутнього нападу на Україну. І Янукович, і Марков беруть в цьому участь. Інша справа, що Марков… Я хочу нагадати, хто це. Це колишній український політик проросійський, який був в Одесі, потім Янукович посадив його у в’язницю, і за нього дуже активно виступила Юлія Тимошенко. Вона сказала, що це надія південного сходу України.”, - пояснив політтехнолог.

Він запевнив, що врешті-решт Кремлю не вдасться реалізувати сценарій інтервенції.

“Я думаю, незважаючи на підготовку цього сценарію, цієї інтервенції не відбудеться. Бо вони могли це зробити ще в 14 році. Якби Янукович не втік з Харкова, а залишився, як це було в 19 році, то законний президент на той момент, його ще не зняли з посади президента, міг би повести інтервенцію на Київ з Харкова. Він міг залишитися в Донецьку, але він втік з Донецька. Зрештою, він міг залишитися в Криму, але він навіть звідти втік, з Криму. І ніяка Європа його "лохом" не робила, як він сказав. Він сам себе зробив "лохом": своїм страхом, своєю втечею”, - заявив Уколов.

Він додав, що Янукович кинув свої виборців і остаточно втратив їхню довіру і підтримку.

Читайте також:У Москві відьми влаштували шабаш на підтримку Путіна (відео)