Світ
8 лютого 2019
Євродепутати у день народження Сущенка і Балуха закликали РФ звільнити політв’язнів
Європарламентарі написала листи підтримки Роману і Володимиру та закликали Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів.
news-image

Низка депутатів Європейського парламенту та представник України при ЄС у день народження засуджених Росією активіста Володимира Балуха і журналіста Романа Сущенка, який вони відзначають у п'ятницю, закликали РФ звільнити політв’язнів Кремля.

Про це у Facebook повідомило представництво України про ЄС, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

За словами представництва, у день народження політв’язнів європарламентарі написала листи підтримки Роману і Володимиру та закликали Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів.

 
 
До заклику приєдналися представник України при ЄС Микола Точицький та депутати Європейського Парламенту Марк Демесмакер (Бельгія), Едуард Кукан (Словаччина), Чарльз Теннок (Велика Британія), Міхал Боні (Польща), Ребекка Хармс (Німеччина), Джулі Ворд (Велика Британія) та Анна Фотига (Польща).
 
"Ми також закликаємо міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію та врятувати їх з російського полону", - йдеться у повідомленні українського представництва.

Читайте також:Лише після вироку суду: в’язню Кремля Павлу Грибу забороняють зустрічі з родичами та консулом