Події
12 лютого 2019
У Києві ремонтник зірвався з люльки на висоті 7 поверху
Засуджено директора підприємства.
news-image

На одному з будівельних майданчиків житлового комплексу у Дарницькому районі Києва чоловік, за дорученням директора підприємства, під час ремонту несправності електричної підвісної люльки, зірвався на висоті 7 поверху через обрив несучого канату підйомного механізму люльки. Про це повідомляє прокуратура міста Києва, передає «Є!» 

"Потерпілий, будучи допущеним до роботи директором, самостійно намагався ліквідувати несправність електричної підвісної люльки. При цьому робітник не був обізнаний про правила поводження з такою технікою та не мав засобів індивідуального захисту. В результаті обриву несучого канату підйомного механізму люльки потерпілий випав з висоти 7 поверху та отримав важкі травми, від яких помер у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Вироком Дарницького районного суду міста Києва директора підприємства визнано винним за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини - ред.) та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на 1 рік.

Читайте також: У центрі Києва чоловік відкрив стрілянину з рушниці