Події
13 лютого 2019
#KyivNotKiev: МАУ поки не хоче відмовлятись від зросійщеної назви Kiev
У МАУ назвали причину.
news-image

Українська авіакомпанія МАУ відмовляється виправити назву міста Київ на Kyiv згідно з правописом та продовжує використовувати зросійщений варіант Kiev. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter-акаунт компанії, передає «Є!»

У відповідь на заклик користувачки Twitter вживати саме назву Kyiv, у МАУ заявили, що використовують Kiev, оскільки саме такою є офіційна транслітерація Міжнародної асоціації повітряного транспорту IATA.

"Ми використовуємо саме цей варіант, аби не плутати іншомовних пасажирів. Поки офіційна транслітерація IATA є Kiev, ми не використовуємо інших варіантів написання міста англійською", - йдеться у повідомленні компанії.

Проте, 13 лютого Міжнародний лондонський аеропорт Лутона запровадив вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською – Kyiv.

Нагадаємо, МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine у жовтні 2018 року розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev. Таким чином МЗС хоче позбутися радянського минулого України у правописі.