Суспільство
16 лютого 2015
Apple запросила на роботу відомого діджея
За британським діджеєм закріпилася репутація законодавця мод у світі музики
news-image

Apple продовжує набирати кращих фахівців напередодні запуску свого нового музичного сервісу. За повідомленням поінформованих джерел, компанія запросила до своїх лав відомого британського діджея і радіоведучого Зейна Лоу, передає Є! Єдність.інфо

Apple планує глибоко інтегрувати сервіс Beats Music, куплений в минулому році, в свій ПО - додаток Музика для iOS і iTunes для OS X і Windows. В результаті вийде зовсім новий стрімінговий сервіс, покликаний конкурувати зі Spotify, Rdio, Pandora і їм подібними.

Apple веде серйозну підготовку до запуску проекту, тому набирає тільки кращих. За британським діджеєм Зейн Лоу закріпилася репутація законодавця мод у світі музики, здатного розкрутити виконавця, просто запросивши його на свій вечірній ефір. Йому приписують як мінімум два успішних експерименти такого роду - з співачкою Адель і соул-дуетом Gnarls Barkley. Перед відходом у Apple музикант подякував керівництву BBC Radio за багаторічну підтримку всіх своїх починань. На колишньому місці він пропрацював 12 років.

Нова посада та обов'язки Лоу в Apple поки тримаються в секреті. Проте з великою ймовірністю він увійде в команду по роботі над новим стрімінговим сервісом.

Відмінною рисою служби стане тісна інтеграція з зберігання на iPhone музичної бібліотеки користувача. Зокрема, вподобані під час стрімінга треки можна буде придбати і завантажити до себе на пристрій. Крім того, аналіз смаків користувача програма буде використовувати для рекомендацій.

Передбачається, що музичну новинку Apple офіційно представить публіці в червні на щорічній конференції для розробників WWDC.

Читайте також: Пріоритетом розробки Apple iOS 9 стане продуктивність