Політика
18 лютого 2019
Президент Білорусі нагадав єврокомісару, що сусіди − «від господа»
Олександр Лукашенко зазначив, що Білорусь завжди буде надійним партнером Євросоюзу.
news-image

Білорусь завжди буде надійним партнером Європейського союзу і розраховує, що такий підхід у двосторонніх відносинах буде взаємним. Про це сьогодні на зустрічі з європейським комісаром з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтером Еттінгером заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає «Є!» із посиланням на Главком.

«Я хочу вас (пан Еттінгер, - ред.) запевнити, що Білорусь у ставленні до своїх сусідів завжди дотримується дуже виваженої та акуратної політики. Ми вважаємо, що сусіди від господа, їх не вибирають, тому з ними треба будувати добрі відносини. Виходячи з цього, ми завжди будемо надійним партнером Європейського союзу, і за білоруський напрям ви можете не турбуватися. Звісно, ми хочемо, щоб подібні почуття були взаємними «, - сказав він.

Лукашенко також зазначив, що відносини між Білоруссю і Євросоюзом у всіх сферах базуються на певних принципах і розвиваються за певними напрямами.

«Розвитку цих напрямків служать програми, які ми з вами приймаємо, і проекти, які реалізуємо. Останнім часом значно збільшилося фінансування подібних проектів з боку Європейського союзу. Природно, що вони мають взаємовигідний характер. Давайте будемо рухатися у цьому напрямку», - висловився президент Білорусі.
Читайте також: Лукашенко: «Готовий хоч завтра об'єднатися з Росією»