Київ
18 лютого 2019
Київська адміністрація планує відремонтувати 100 км тепломереж у 2019 році
У столиці після завершення опалювального сезону розпочнеться масштабна заміна труб теплопостачання, яким вже понад 30-40 років.
news-image

Цього року на заміну понад 100 кілометрів застарілих тепломереж столична влада спрямує 500 мільйонів гривень. Роботи розпочнуться одразу після завершення поточного опалювального сезону. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передає «Є!» 

За його словами, у столиці після завершення опалювального сезону розпочнеться масштабна заміна труб теплопостачання, яким вже понад 30-40 років. Насамперед планується відремонтувати 100 кілометрів найбільш зношених тепломереж. На це міська влада виділить 500 мільйонів гривень.

«Особлива увага КП «Київтеплоенерго» – на найбільш аварійні мікрорайони, де на старті опалювального сезону ми зафіксували найчисленніші аварії», – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, у 2018 році столична влада спромоглась повернути у комунальну власність теплоенергетичний комплекс Києва, який 17 років перебував в управлінні приватної компанії. За цей час зношеність столичних тепломереж досягла майже 80%. Станом на сьогодні теплоенергетичний комплекс Києва складається з найбільших в Україні теплоелектроцентралей – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, майже 200 котелень, 2,6 тис. км тепломереж та сміттєспалювального заводу «Енергія».

Перед початком поточного опалювального сезону мер Києва Віталій Кличко заявив, що в наступний міжопалювальний період місто повинно зробити масштабну заміну теплових мереж. Передусімнеобхідно ремонтувати аварійні ділянки, де було найбільше пошкоджень на старті опалювального сезону 2018-2019.

«Доручаю забезпечити необхідне фінансування заходів на основі діагностики, проведеної «Київтеплоенерго», – зазначив тоді Віталій Кличко.
Читайте також: З початку опалювального сезону в Києві усунули понад 4 тисячі аварій на тепломережах