Суспільство
19 лютого 2019
Синоптики попередили про погодні зміни
Найближчої доби синоптична ситуація в Україні зміниться: очікується падіння атмосферного тиску і переміщення вологого і більш теплого повітря з Західної Європи.
news-image

Найближчої доби синоптична ситуація в Україні зміниться: очікується падіння атмосферного тиску і переміщення вологого і більш теплого повітря з Західної Європи.

Про це з посиланням на Укргідрометцентр повідомляє "Інтерфакс-Україна", пише «Є!».

За даними метеорологів, в середу, 20 лютого, в більшості областей температура підвищиться, але вдень майже всюди збільшиться хмарність.

У цілому по країні без опадів, лише вдень у західних і північних областях місцями невеликий дощ. На дорогах північно-східної частини та району Карпат подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний і західний, 5-10 м/с.

Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, на Лівобережжі 4-9° морозу; вдень 2-7° тепла, на Закарпатті та півдні Одещини до 10°.

У Києві - вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ. Вітер південно-західний і західний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 4-6° тепла.

 
 
 

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 20 лютого найвища температура вдень була 9,2° в 1925 р., найнижча вночі -25° в 1895 р.

На четвер, 21 лютого, синоптики прогнозують на Лівобережжі слабкий мокрий сніг, вдень у західних областях помірні опади переважно у вигляді дощу; на решті території без істотних опадів. На дорогах північно-східної частини і Карпат подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-12 м/с.

Температура повітря протягом доби в Україні від 3° морозу до 2° тепла (вдень на півдні та заході країни 4-9° тепла).

У Києві - без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 0-2° тепла.