Події
20 лютого 2019
Від імені міністра оборони Латвії з російських серверів розсилали фейкові листи
В листах йдеться про "двозначні розваги" міністра.
news-image

Від імені міністра оборони Латвії Артіса Пабрікса з російських серверів на адресу держустанов розсилали недостовірні і компрометуючі повідомлення. Про це пише портал DELFI з посиланням на Міноборони Латвії, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

У листах, підписаних Пабріксом, стверджувалося, що міністр 16 лютого відвідав якийсь бар в Старій Ризі, де нібито брав участь у "двозначних розвагах".

"Хочу подякувати нашим фахівцям з кібербезпеки з CERT.LV, які дуже оперативно ліквідували фальшиві листи і з'ясували, що вони розсилалися з російського сервера. Можу тільки гадати, чим я заслужив таку "увагу" - критичним інтерв'ю російській радіостанції "Эхо Москвы" або "занадто активною роботою" на Мюнхенській конференції з безпеки", - заявив Пабрікс.

Міністерство оборони розцінює розсилку листів як класичну операцію з підробки ідентичності з елементами шпигунства - щоб з'ясувати, з яких IP-адрес відкривали ці листи.

"Крім того, це спосіб у максимально широкому масштабі дискредитувати міністра оборони і сферу оборони загалом, щоб стимулювати недовіру в суспільстві", - повідомили в Міноборони Латвії.
Читайте також: У Латвії оштрафували чоловіка, який розмахував прапором СРСР