Світ
20 лютого 2019
Папі римському доповіли про сексуальне насильство з боку священиків у Польщі
У документі повідомляється про відсутність реакції польської Церкви на випадки педофілії.
news-image

Сьогодні, 20 лютого,  представники фонду «Не бійтеся» передали Папі римському Франциску звіт про сексуальне насильство з боку духовенства в Польщі, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Речник Конференції єпископату Польщі отець Павел Ритель-Андріанік заявив, що після ознайомлення зі звітом буде підготовлена відповідь.

У документі повідомляється про бездіяльність та відсутність реакції польської Церкви на випадки педофілії серед священиків. У ньому є також прізвища і докази.

Розмова папи Франциска з членами фонду тривала кілька хвилин. Папа прийняв доповідь і подякував за неї. Він пообіцяв також, що вивчить документ ще до майбутнього синоду.

У четвер у Ватикані під гаслом «Захист неповнолітніх у Церкві» розпочнеться скликаний папою Франциском саміт на тему боротьби з педофілією. Це історична подія в Церкві, прорив і поворотний момент, який очікується роками.

У програмі засідання - дискусії, покаяння, літургія в суботу, богослужіння в неділю. На закінчення Папа римський Франциск виступить із заключним словом. Воно, як і вся зустріч, має визначити напрямок глобальної діяльності Церкви щодо скандалу зловживань, його прикриття та запобігання.

Читайте також: Папа Франциск звільнив німецького кардинала Герхарда Людвіга Мюллера