Київ
21 лютого 2019
11-річний киянин потрапив до Національного Реєстру Рекордів за призові місця на олімпіадах
Школяр навчається у гімназії «Консул».
news-image

20 лютого до Національного Реєстру Рекордів внесено досягнення шестикласника київської гімназії «Консул» Андрія Куделі, який здобув 37 призових місць на шкільних олімпіадах упродовж 65 днів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Школяр зміг не просто взяти участь, а й перемогти в олімпіадах Всеукраїнського та міжнародного рівнів із таких дисциплін як українська мова, українська та світова літератури, історія, іноземні мови, інформатика, математика тощо.

Андрій Куделя в однорічному віці уже знав абетку, у чотири роки вільно читав книжки, у п’ять років почав писати власні книжки та робити ілюстрації до них, а зараз готується до друку його книга «Незнайомці або Як уникнути халепи», у якій використають ілюстрації автора.

На питання, як йому вдалось досягти таких результатів, рекордсмен відповідає, що йому подобається вчитися. Андрій Куделя є також активним слухачем Центру літературної освіти, навчається у Вищій школі Media & Production одного з національних телеканалів.

Гімназія «Консул», де навчається Андрій Куделя, є одним із провідних навчальних муніципальних закладів столиці, який співпрацює з Екзаменаційним департаментом Кембриджського університету (University of Cambridge Local Examinations Syndicate and Cambridge English Language Assessment) у сфері зовнішньої перевірки знань учнів на різних етапах навчання, з Університетом Thompson Rivers University (м. Камлупс, Канада) з метою обміну новітньою суспільною та науковою інформацією, обміну учнями та вчителями з метою вдосконалення навчання, з Вісконсинським Міжнародним Університетом (США) в Україні в роботі з профорієнтації учнів.

Читайте також: Україна проводить реформу шкільної системи за сприяння Фінляндії