Суспільство
22 лютого 2019
#ДіяСловом: у Запоріжжі запустили флешмоб із закликом спілкуватись українською в побуті
Організатори закликають запорожців спілкуватися в побуті українською мовою.
news-image
У Запоріжжі 21 лютого стартував мовний марафон "Дій Словом", присвячений Міжнародному дню рідної мови. Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише «Є!».

Акцію ініціювали волонтери-викладачі та слухачі Безкоштовних курсів української мови у Запоріжжі. Організатори закликають запорожців спілкуватися в побуті українською мовою.

"Долучитися до марафону може будь-хто охочий у Запоріжжі. Як це виникало? Один зі слухачів у тій групі курсів, де я викладаю, запропонував таку річ: "Давайте зробимо флешмоб на підтримку мови. Підтримаємо тих, хто вже говорить українською вільно, тих, хто тільки починає говорити, і тих, хто давно-давно вже хоче говорити українською, але ніяк не зважиться, бо боїться власних помилок чи якихось не таких поглядів", - розповіла викладач Безкоштовних курсів української мови у Запоріжжі Наталія Ігнатьєва.

Долучитися до марафону можуть усі бажаючі зі всієї України. Для цього потрібно зробити у соцмережах допис із хештегом #ДіяСловом і розповісти про власний досвід переходу на українську або викласти з цим хештегом відео декламації учасником віршу українською.

Перше зібрання учасників акції відбулося 21 лютого у Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва. Учасники записали відео та зробили фото для марафону. Ініціативу вже підтримали координатори Безкоштовних курсів української мови з інших міст.

Акція триватиме до 14 березня.

Читайте також:Дональд Туск виступив у Раді українською мовою (відео)