Війна
25 лютого 2019
В Україні завершують випробування потужних оновлених бронетранспортерів (відео)
Серійне виробництво БТР-4 з новими корпусами може розпочатися вже у 2019 році. Ними підсилять Збройні Сили України.
news-image

Серійне виробництво БТР-4 з новими корпусами може розпочатися вже у 2019 році. Ними підсилять Збройні Сили України – і тепер темпи передачі бойових машин значно пришвидшаться, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Корпуси відтепер виготовляють завод імені Малишева та Харківське конструкторське бюро машинобудування імені. Морозова, пише прес-служба ДК "Укроборонпром".

Вони обидва входять до складу цього концерну.

Виготовлення корпусів дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства, – йдеться в повідомленні.

Так, завод імені Малишева вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві. Аналогічну процедуру кваліфікації за результатами випробувань вже завершує і ХКБМ імені Морозова.

Що це за БТР-4?Це потужна бойова колісна машина, створена фахівцями Харківського конструкторського бюро ім. Морозова. Їх українські воїни успішно використовують із перших днів війни. Рівень захисту, який забезпечує ця машина, один з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні ЗСУ.



На машині встановлений бойовий модуль БМ-7 "Парус" з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", автоматичним гранатометом та кулеметом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу вдається досягти високої точності вогню, зокрема, і знищення бронетехніки противника на відстані до 5 кілометрів. 



За маневровість БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison, яка дозволяє розігнати майже 22-тонну машину до 110 кілометрів на годину.