Політика
25 лютого 2019
Мураєв, Ляшко і Тимошенко лідирують у рейтингу найбагатших чиновників, які претендують на пост президента
Лідери партій «Наші», ВО «Батьківщина» і Радикальної партії виявилися в списку найбагатших кандидатів, чиї заощадження не піддаються логічному обгрунтуванню.
news-image

Євген Мураєв, Олег Ляшко і Юлія Тимошенко очолили рейтинг невиправдано багатих чиновників-кандидатів в президенти. Відповідні відомості оприлюднив громадський рух «Чесно», пише «Є!».

Відзначимо, що саме лідери партій «Наші», ВО «Батьківщина» і Радикальної партії виявилися в списку найбагатших кандидатів, чиї заощадження не піддаються логічному обгрунтуванню. Так, якщо Петро Порошенко і Олександр Вілкул встигли розбагатіти, займаючись серйозним бізнесом, то Мураєв, Ляшко і Тимошенко такими успіхами похвалитися не можуть.

Зокрема, Євген Мураєв офіційно задекларував понад 100 млн гривень. Однак нагадаємо, що у нього ніколи не було бізнесу, та й в комерційних структурах він в останній раз працював в 2010 році (з 2006 року поєднуючи роботу з постом депутата облради). У 2010 році він був призначений головою Зміївської районної державної адміністрації в Харківській області, в 2012 став народним депутатом. Ніякої очевидної можливості заробити такий солідний капітал у нього не було.

Схожа історія з Олегом Ляшко, він задекларував понад 60 млн грн. Вершина його неполітичної кар'єри - посада головного редактора газети «Свобода». У 2006 році він став народним депутатом, і з того часу жодного відношення до комерційної діяльності не мав. Єдине пояснення свого багатства, яке дає сам Ляшко: він неймовірно везучий і періодично виграє великі суми в лотерею.

Що стосується Юлії Тимошенко, то вона в політиці вже близько 20 років, і сама неодноразово розповідала, що «втратила все» накопичене в 90-х, коли майбутній лідер «Батьківщини» ще займалася бізнесом. Що не заважає їй декларувати понад 20 млн гривень особистих коштів.

Решта чиновників-кандидатів значно відстають від лідерів рейтингу нажитого непрозорим шляхом багатства, декларуючи від 5 млн гривень і менше.

Читайте також:Пенсіонерам перед виборами одноразово виплатять 2410 гривень