Суспільство
25 лютого 2019
Експерти назвали продукти, які піднімають настрій
Дефіцит вітаміну В6 в організмі може спровокувати стрес, дратівливість, депресію та втому.
news-image

Наш настрій залежить не тільки від тих подій, які відбуваються навколо, але й від страв, які ми споживаємо. Експерти MedikForum назвали кілька продуктів, які дійсно підвищують настрій, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Горіхи кеш'ю. Багаті на цинк, горіхи кеш'ю вважаються одними з найбільш ефективних продуктів для підвищення настрою. Як вважають вчені, цинк відіграє найважливішу роль в реакції мозку та організму на стрес. Дефіцит цинку може призводити до порушень процесів пам'яті й навчання, депресій та агресії.

Насіння соняшника. Це чудове рослинне джерело жирних кислот Омега-3. А вони відомі своєю здатністю підвищувати настрій та протистояти депресії.

Ягоди. Вважаються одними із найкорисніших і здорових продуктів, ягоди запобігають вироблення кортизолу - гормону, який виробляється організмом при стресових ситуаціях. Ягоди допомагають контролювати вплив цього гормону на настрій і протистояти йому.

Цільнозернові. Найбагатше джерело вітаміну B, цільнозернові теж мають потенціал підняти настрій. Різні дослідження показували, що дефіцит вітаміну В6 в організмі може спровокувати стрес, дратівливість, депресію та втому.

Читайте також: 52% компаній з розрібної торгівлі порушують права споживачів. Як не купити фальсифікат