Суспільство
27 лютого 2019
Одноразову допомогу пенсіонерам розділять на дві частини
Пенсіонери в березні та квітні 2019 року отримають додаткову одноразову компенсацію за 2015-2016 роки у загальному розмірі 2410 гривень.
news-image
Українські пенсіонери в березні та квітні 2019 року отримають додаткову одноразову компенсацію за 2015-2016 роки у загальному розмірі 2410 гривень.

Про це  заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, інформує «Є!» з посиланням на 1NEWS.

“Це справді одноразові виплати для тих людей, які мають великий страховий стаж – про те, що сказав президент України. Це компенсація за 2015-2016 роки. І щоб не спровокувати інфляцію, кинувши постійні гроші, ми сказали, що, так, це одноразова компенсація, але вона буде розділена. Це буде 2410 гривень. Вона буде розділена на два транші. Перший транш – 1 березня, і другий транш – з 1 квітня”, – сказав Розенко.

За його словами, таким чином можна буде уникнути інфляційного тиску на гривню, що дуже важливо, щоб не спровокувати інфляцію.

“Бо це все-таки додаткова маса виходить… І таким чином ми збалансуємо і бюджет Пенсійного фонду, і не дамо знецінитися гривні і призвести до зростання цін в Україні. Тому це якраз, на мій погляд, абсолютно правильне рішення – зробити це двома траншами, щоб не зробити додаткове навантаження на економіку України”, – додав чиновник.

Читайте також:Пенсіонерам перед виборами одноразово виплатять 2410 гривень