Суспільство
27 лютого 2019
У шкільній програмі старшокласники вивчатимуть історію cтворення ПЦУ
До шкільної програми 11 класу включили вивчення історії створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію.
news-image

До шкільної програми 11 класу включили вивчення історії створення Православної церкви України та надання Томосу про автокефалію.

Про це повідомила  прес-служба Міністерства освіти та науки, пише «Є!» з посиланням на Українське Телебачення.

“Це важлива з історичного погляду подія. Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках. Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року – у квітні-травні”, – сказала міністр Лілія Гриневич.

За її словами, наказ про зміну навчальних програм підписали ще 21 лютого. Навчальним закладам уже надіслали відповідні матеріали.  

У підручниках з історії ця тема з’явиться з наступного навчального року, оскільки 2019-го планується друк нових книг для 11-х класів.

Крім того, цю тему внесуть також до програми ЗНО з історії України. Однак тестування складатимуть не раніше від 2021 року, зауважила керівник МОН. Зміни в програму ЗНО вносять не пізніш ніж за 2 роки до складання учнями тесту.

Читайте також:В Україні запустили YouTube Kids