Події
1 березня 2019
Балуха переведуть до колонії, де застосовують насильство до в'язнів, – адвокат
Зараз Балух перебуває в СІЗО у місті Армавіра, що в Краснодарському краю Росії. Поки у камері він один.
news-image

У колонії загального режиму Тверської області Росії, куди етапують українського активіста Володимира Балуха, застосовують насильство до ув'язнених.

Про це заявила адвокат Балуха Ольга Дінзе, повідомляє «Є!» з посиланням на "Крим.Реалії".

За моєю інформацією, Балуха етапують в колонію загального режиму Тверської області. Я можу тільки припустити, в яку колонію. Цю інформацію не уточнили. Можливо, це колонія номер 6 загального режиму. У Твері досить жорсткі колонії, які перебувають під адміністрацією і, відповідно, там часті випадки застосування насильства до ув'язнених. Він свій термін досиджуватиме в не дуже хороших умовах, – повідомила Дінзе.

Вона також додала, що їй наразі не вдалося з'ясувати причину етапування Балуха.

"Причина етапу нам не відома, і ми зможемо дізнатися інформацію від Балуха, коли він прибуде. Або інформація може бути побудована на припущеннях: керченська колонія просто хотіла позбутися незручного "в'язня" і відповідно перевела його в іншу колонію", – зазначила адвокат.

13 лютого російські окупанти у Криму перевели незаконно засудженого Балуха із Керченської колонії у Сімферопольське СІЗО. Нещодавно його знову перевезли – зараз він перебуває в СІЗО у місті Армавіра, що в Краснодарському краю Росії. Поки у камері він один.

Читайте також:У США закликали РФ звільнити ув’язнених кримчан