Суспільство
4 березня 2019
Чи варто святкувати 8 березня?
З точки зору ідеології це свято вже не актуальне, але зробити приємний подарунок дівчатам і жінкам таки варто.
news-image

8 березня в Україні досі є офіційним вихідним, хоча далеко не всі українці святкують Міжнародний жіночий день, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Одні в цей день засипають жінок квітами, а інші не визнають свята через історію його виникнення.

8 березня було започатковане як пролетарське феміністичне свято Міжнародний день жінок-робітниць. Ідею свята подала німецька соціал-демократка Клара Цеткін, яка вимагала рівності жінок і чоловіків у політичних, економічних і соціальних правах.

Загалом жінки нормально ставляться до відмови від свята 8 березня та підтримують таку ініціативу. Розповідають, що будуть шкодувати лише про вихідний.

"Я вважаю, що це актуально, хай скасовують. Так у всьому цивілізованому світі, якщо жінки хочуть відсвяткувати, вони можуть вийти на марш жінок, як у Вашингтоні", - розповіла одна з киянок.

Також висловлювалась жінками думка, що попри будь-які ухвали уряду 8 березня буде святкуватись в колі сім'ї, навіть якщо цей день перестане бути офіційним святом.

Частина з опитаних журналістами жінок наголошують, що для того, аби привітати кохану жінку, не потрібно виділяти окремий офіційний день, це можна зробити будь-коли.

Водночас чоловіки зазначають, що у будь-якому випадку будуть вітати своїх коханих та рідних.

"З точки зору ідеології це свято вже не актуальне, я з цим згоден. А привітати коханих жінок – цьому ніяк не завадити", - зазначає один з киян.

Читайте також:Олег Винник представив тизер кліпу на пісню «Роксолана» з Ольгою Сумською та Адою Роговцевою (відео)