Війна
5 березня 2019
ООС: Бойовики били з мінометів, ПТРК і кулеметів, 1 загиблий
Ворог вів вогонь по українських захисниках із танків, артилерійських систем та мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 та 82 мм.
news-image

Минулої доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, 1 український військовий загинув. Від початку поточної доби окупанти з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції ОС у районі населеного пункту Кримське, втрат немає.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил станом на 7:00 5 березня, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Ворог вів вогонь по українських захисниках із танків, артилерійських систем та мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125, 122, 120 та 82 мм. Також противник обстрілював наші підрозділи з протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - наголосили у штабі.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" позиції українських військ були обстріляні 5 разів: з танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів - у районі населеного пункту Лебединське; двічі, з мінометів 120-го калібру - поблизу села Водяне.

Із артилерійських систем калібру 122 мм - у районі населеного пункту Широкине; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – біля селища Піски.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики 4 рази обстріляли українських військових: з мінометів калібру 120 мм у районі селища міського типу Зайцеве; з артилерійських систем калібру 122 мм - у районі населеного пункту Новотошківське.

Із мінометів калібру 82 мм - біля села Кримське; зі стрілецької зброї - поблизу селища міського типу Станиця Луганська.

За даними розвідки, 4 березня 4 окупантів знищено та 1 поранено.

"За уточненими даними, російсько-окупаційні війська здійснили мінометні обстріли населених пунктів Зайцеве та Новолуганське. Частково пошкоджено житловий будинок та господарські споруди", - підкреслили у прес-центрі.

Від початку поточної доби бойовики обстріляли позицію ОС у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" - з мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту Кримське. Втрат серед українських військових немає.

Читайте також:Російська найманка перейшла на бік України