Економіка та бізнес
6 березня 2019
Кабмін затвердив нові критерії виявлення ризиків для перевірок бізнесу
Члени уряду схвалили ризик-орієнтований підхід до проведення перевірок, який передбачає розширення переліку або навпаки скасування критеріїв визначення ризику для окремих сфер діяльності.
news-image

Кабінет міністрів України затвердив нові критерії визначення ризиків для перевірок бізнесу. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Зокрема, члени уряду схвалили ризик-орієнтований підхід до проведення перевірок, який передбачає розширення переліку або навпаки скасування критеріїв визначення ризику для окремих сфер діяльності. Нові критерії визначення ступеня ризику впроваджуються в наступних сферах: 

  • діяльності, спрямованої на зниження рівня споживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення (наприклад, перевірки кафе і ресторанів на виконання ними правил організації спеціально відведених місць для куріння);
  • забезпечення біологічної та генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованих організмів (ГМО) на підприємствах АПК;
  • законодавчо регульованої метрології;
  • безпеки залізничного транспорту.

Читайте також:Кабмін оголосив конкурс на главу правління «Нафтогазу»