Події
6 березня 2019
Муженко: Росія готує вторгнення в Україну з півночі, сходу та півдня
У Генштпбі прогнозують військові загрози по трьох з чотирьох географічних напрямків.
news-image

Генеральний штаб ЗСУ прогнозує військові загрози на трьох з чотирьох географічних напрямках — півночі, сходу та півдня. Про це заявив під час зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні начальник Генштабу Віктор Муженко, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«В сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військові загрози по трьох з чотирьох географічних напрямках - півночі, сходу та півдня. Російська сторона завершує формування на кордонах України “ударних з’єднань”, які разом з частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення», - заявив Муженко.

За його словами, висока мобільність, адаптивність та автономність українських військ у поєднанні з фактором «рідної землі» є стратегічною перевагою ЗСУ над військами окупантів.

Муженко нагадав, що минулого тижня під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом ЗСУ було зроблено акцент на відпрацюванні нестандартних рішень при плануванні операцій і веденні бойових дій з переважаючими силами противника.

Читайте також: Генштаб підготував плани протидії спецпідрозділам РФ, – Муженко